Agència de
Desenvolupament
Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

Alícia’t amb Origen Garraf

L’Origen Garraf present en demostracions de cuina, presentacions de territori i producte, tastos i a l’espai d’exposició i venda aquest cap de setmana a l’Alicia’t.

Els dies 29 i 30 d’abril va tenir lloc al Mon Sant Benet, l’Alicia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona.

NODE Garraf va assistir-hi de la mà de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fer-hi visible la gastronomia del Garraf, amb el lema Origen Garraf, descobreix, tasta, sent.

Al llarg dels dos dies de la fira, des de la carpa Origen Garraf es va informar de les propostes que ofereix la comarca per venir a gaudir-la, i es van explicar receptes i productes singulars. A més, dos productors membres de la Xarxa de Productes de la Terra del Garraf, Bouquet d’Hort, de Sant Pere de Ribes, i Apimel Garraf, de Sitges, van donar suport en aquesta tasca de promoció del territori i van poder vendre els seus productes que van ser molt apreciats pels visitants.

Dissabte a la tarda, a l’escenari del Prat, va tenir lloc l’activitat “El Garraf, més enllà del Xató”, en la què Eva Bolanyo va cuinar en directe una recepta de cuina marinera.

Mentrestant, al Córner Barcelona és molt més, va tenir lloc la presentació “Descobreix i tasta el Garraf. Turisme i espigalls, una insígnia de la comarca”. En aquesta presentació hi van participar tècniques de NODE Garraf, que van oferir motius i propostes per venir a gaudir del Garraf, mentre la pagesa i productora d’espigalls Montse Marcè, de la Sínia Pujadas de Vilanova i la Geltrú, va explicar als assistents l’espigall, desconegut per a molts dels assistents. Tot seguit, l’elaborador Pere Solduga, de Bouquet d’Hort, de Sant Pere de Ribes, va presentar l’espigall i la nova crema d’espigall que han elaborat amb aquesta verdura tan nostra.

Diumenge, a l’Aula dels Sabors Barcelona és molt Més, es va fer un tast que va incloure alguns productes de la nostra comarca, junt amb d’altres del Penedès sota el nom de “La carretera del vi: paisatge amb història, cultura i vinya”.

A la tarda, ja a punt d’acabar la festa, es va fer un sorteig des de cadascuna de les comarques. En el cas del Garraf, es van sortejar un sopar romàntic junt amb sortida amb veler per a dues persones i un sorteig per fer una sortida en veler per a quatre persones.

Tot i que alguns moments, es va patir per la pluja, cal valorar molt positivament la iniciativa, que a més de rebre forces visitants, molts d’ells en família, va suscitar molt d’interès per la nostra gastronomia.

Amb el suport de: