Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

EL 1r SIMPOSI GARRAF ACABA LES SEVES JORNADES ASSENTANT LES BASES DE TREBALL PER VITALITZAR LA COMARCA

 

 

El 1r Simposi Garraf tanca les seves portes amb l’objectiu complert: posar sobre la taula la idiosincràsia de la comarca, les virtuts i defectes que caracteritza el territori i les possibilitats de millora econòmicament.

Han estat dues jornades en les que a través de ponències d’experts en diferents sectors  i  l’exposició de l’experiència dels diferents agents implicats en el futur de l’economia del territori, s’ha realitzat un anàlisis de cap a on podria anar l’estratègia  del Garraf.

PRINCIPALS TAULES I CONCLUSIONS

A falta de saber quines seran les principals conclusions, els assistents al congrés van poder reflexionar amb l’exposició del Conseller de Sostenibilitat i Territori, Damià Calvet, i el compromís de la Generalitat de Catalunya d’implantar el sistema de la vinyeta per eliminar greuges territorials de la comarca com el peatge de la C-32. Molt interessant també va ser la ponència que va realitzar el director del Màster in Business Innovation  de la UPC, Miquel Barceló posant sobre la taula algunes de les directrius de desenvolupament econòmic per al Garraf o el cas pràctic que el  director gerent de  l’agència de desenvolupament de Goierriko Garapen està portant a terme al País Basc. Els assistents també van valorar de forma molt positiva la radiografia empresarial que el membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Albert Tubau va realitzar o la taula de formació on universitat i Instituts van plasmar la realitat formativa del Garraf. Taules prèvies que van servir per donar veu a 14 dels principals directius de les empreses comarcals que van exposar les mancances i dificultats que troben al Garraf per portar a terme la seva activitat diària.

NODE GARRAF, L’AGENCIA DE DESENVOLUPAMENT ORGANITZADORA DE L’ESDEVENIMENT, VALORA DE FORMA MOLT POSITIVA EL CONGRÉS.

Segons paraules de la seva presidenta, Rosa Huguet, “aquest ha estat un espai extraordinari de trobament per millorar com a comarca i per a proposar-nos col·laboracions entre tots els agents convocats.  Es tracta que ara la vessant política entomi aquesta gran oportunitat d’aplegar-los a tots ells per a que treballin plegats“. Per la seva banda el conseller delegat de NODE Garraf, Isidre Also ha comentat que  “1r simposi ha servit per destil·lar les idees bases, d’arrel, que ara han de deixar que coguin com el bon brou. Perquè la comarca necessita abordar els seus problemes i resoldre’s. Estem molt satisfets per les 14 hores de simposi i per l’exposició de idees i d’experiències”.

 

Les grans conclusions i directrius tretes del congrés es faran publiques en el llibre blanc de l’economia del Garraf; un recull de  tots els arguments exposats al llarg d’aquests dos dies i de les possibles estratègies i  actuacions que caldria portar a terme per al futur econòmic de la comarca. Aquest llibre blanc  es presentarà el proper 15 d’octubre.

Amb el suport de: