Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

El Garraf es consolida com un gran plató

Des de NODE Garraf s’enllesteix el primer film clúster de Catalunya

El primer semestre de 2017, la Garraf Film Commission, de la mà de NODE Film Clúster, ha gestionat fins a 93 permisos de filmacions i sessions fotogràfiques.

La diferència entre el primer semestre de 2016 i el primer semestre de 2017 és prou explícita: un 75,5 % d’increment en l’activitat de rodatges realitzats a la comarca del
Garraf.

Un altre indicador és la recaptació provinent de les taxes municipals. Els nostres ajuntaments en el decurs del primer semestre d’enguany van obtenir per damunt dels
40.000 € amb la concessió de permisos, la qual cosa suposa un augment del 40 % en relació amb el mateix període de l’any anterior.

Un detall prou rellevant és el fet que Sitges multiplica la seva atractivitat però, a més, al seu costat creix l’activitat de filmacions a Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú. De fet, si tenim en compte els nombrosos enregistraments que es produeixen al Parc del Garraf, els sis municipis de la comarca participen amb escreix d’aquest revulsiu.

Per als agents localitzadors, la diversitat i la singularitat d’escenaris que ofereixen els municipis del Garraf i, cal dir-ho, les facilitats que donen els ajuntaments són determinants a l’hora de triar els emplaçaments. Si això s’acompanya d’un clima molt favorable, una ubicació geoestratègica i una oferta de serveis prou complementària, el resultat no pot ser altre que la consolidació de la demarcació del Garraf com un plató altament competitiu, per la seva versatilitat i pel catàleg de prestacions.

Més que una moda, el Garraf està en auge per a les produccions publicitàries, molt especialment per als anuncis dels sectors alimentaris i de l’automoció, que valoren la combinació del patrimoni paisatgístic i cultural, com també la fesomia dels nuclis urbans.

Anuncis com el de l’Estrella, Costa Creuers, Vichy Catalan, Fanta i Cola Cao, entre molts i molts altres, com també els de les primeres marques automobilístiques, han posicionat la comarca com una referència d’especial interès per als experts de les localitzacions. Bona part d’aquest fenomen cal atribuir-lo a la tasca que porta a terme la direcció tècnica del NODE Film Clúster, amb Santi Roig al capdavant.

Amb el suport de: