Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

El primer Espai Gastronòmic centra les mirades i el bon gust d’un públic atent i entès amb una mostra d’alta qualitat

La primera exhibició conjunta, en que els nostres productors, mercats i cuiners locals, van ser els introductors IMG_20151113_194512dels productes locals i de proximitat que captivaren al públic assistent en aquest nou format, inèdit a la nostra ciutat, seguint els detalls de l’elaboració d’aquests plats amb ORIGEN GARRAF.

Al llarg dels tres dies que ha durat de la Fira de Novembre, a la Plaça de la Vila, i sota l’atenta mirada de l’il•lustre compatrici Ventosa -que segur que es va delir més d’una vegada-, molts ciutadans van poder assistir en directe a les diferents exhibicions de gastronomia local dels cuiners20151115_120359 vinculats a Menja’t Vilanova i el Gremi d’Hostaleria de Vilanova, de paradistes de Mercats de Vilanova i productors membres de l’Associació Espigalls del Garraf i, la Xarxa de Productes de la Terra-Garraf, gestionada a la comarca per Node Garraf Agència de Desenvolupament.

Al llarg dels tres dies es va realitzar la mostra amb diferents activitats sota el denominador comú de la gastronomia local i els productes de la terra que van estrenar la marca ORIGEN GARRAF. El divendres a mig matí s’iniciaren les activitats amb el conte infantil “La Verema. En Ciscu de Can Garnatx20151115_133937a i el raïm misteriós” a càrrec de Montse Balada on la vinya i el raïm van ser el centre argumental.

També va tenir un lloc la cuina de mercat, divendres amb uns “Callos amb cigrons”, dissabte unes “Mandonguilles mar i muntanya” i diumenge la cuina d’espigalls amb la col•laboració de Mercats de Vilanova i l’Associació Espigalls del Garraf. No va faltar la beguda d’ORIGEN GARRAF amb la presentació dels vins de Clos Lentiscus 1939, com a mostra de la qualitat vitivinícola del Massís del Garraf, o la Sitgetana Craft Beer cervesera artesanal de Sitges.

El plat fort d’aquesta promoció de productes locals va anar a càrrec dels cu2015-11-14 17.05.49iners de Menja’t Vilanova, que van explicar els secrets dels seus plats, que van poder ser degustats pel públic assistent.
El workshop gastronòmic, va comptar amb els restaurants La Daurada que va presentar els “Daus de salmó amb verduretes saltejades al wok de pols de cacauet”, Casablanca que va cuinar un “Civet de Porc Senglar”, el Grup Genil que ens va oferir una original “Gamberrad2015-11-14 19.56.13a”. La Cucanya va presentar el seu tradicional “Suquet de Gambes”, El Dinou amb un nostrat “Calamar farcit d’espigalls i botifarra negra” i El Local que va posar el punt final amb el seu original i especial “Maki de Xató”.

El bon gust de boca de tot plegat ha animat als organitzadors, Gremi d’Hostaleria de Vilanova, Menja’t Vilanova i NodeIMG_20151115_184751 Garraf a repetir l’experiència en altres moments del calendari anual per promocionar els productes turístics vinculats a la gastronomia local en aquest format de Mostra i no de venda que era l’habitual altres anys aprofitant que aquest any 2016 Catalunya és Regió Europea de la Gastronomia.

IMG_20151115_171209

2015-11-14 20.07.57

peu logos fnovembre copia

Amb el suport de: