Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

Es crea l’Associació Espigalls del Garraf

La primera junta de l’Associació Espigalls del Garraf està encapçalada per, la Montse Marcé de la Sínia Pujadas, que n’és la presidenta, la Remei Gimeno de la Sínia Sant Gervasi com a vicepresidenta i en Ricard Huguet de les Casetes de Ribes el Secretari, i tres vocals, en Josep Alsina, en Jordi Baig i en Pere Borrero. La seu de l’associació Espigalls del Garraf, és a l’av. Cubelles, 88 de Vilanova i la Geltrú.

noticia_20140709

L’Associació Espigalls del Garraf, està formada per pagesos i pageses de totes les edats que viuen i treballen a l’horta del Garraf. La seva principal finalitat, és la promoció del cultiu, la comercialització, la transformació i el consum dels espigalls del Garraf basant-se en criteris de qualitat i proximitat.

L’Associació es proposa treballar per aconseguir la IGP d’aquest producte tradicional de l’horta de la nostra comarca i afavorir d’aquesta forma el treball de la pagesia local que produeix i cultiva tot un conjunt de productes d’horta a la plana del Garraf.

Amb el propòsit de conservar i impulsar el cultiu dels espigalls dins del Garraf, es vol millorar les varietats existents d’espigalls que es cultiven al Garraf, així com optimitzar les pràctiques culturals associades a aquestes, i consolidar una marca de qualitat associada al producte i a la seva procedència.

Fomentar el consum dels espigalls, espigallets o brotons del Garraf, implica que aquest producte sigui concebut com un aliment singular i de qualitat alimentaria de primer ordre.

Es repte és donar-los a conèixer, no només als consumidors del Garraf, si no a d’altres indrets de Catalunya o fora del país i promocionar el seu consum.

El naixement d’aquest nou col·lectiu és la conseqüència de la confluència d’objectius tant públics com privats, els dels pagesos de la comarca i Node Garraf, Agència de Desenvolupament, impulsora de la Xarxa Productes de la Terra-Garraf que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Amb el suport de: