Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

Èxit del tast d’espigalls al Mercat del Centre

Aquest dissabte va tenir lloc al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú un Tast d’Espigalls, organitzat per la Fundació Miquel Agustí, l’Associació Espigalls del Garraf, Node Garraf i Mercats de Vilanova. Més de 120 persones van col·laborar amb la iniciativa, tot tastant dos tipus d’espigalls i valorant les diferents característiques per tal d’ajudar a escollir el que serà el millor espigall del Garraf. La textura, l’olor, el sabor, l’aspecte, o el color, són alguns dels paràmetres que es van valorar amb la voluntat d’aconseguir la denominació d’origen protegida d’aquesta verdura autòctona del Garraf. El tast va començar a les 11 de matí i es va cloure prop de les dues de la tarda.

En el marc d’aquesta activitat, es va fer un sorteig entre les receptes presentades al concurs “1000 maneres de cuinar els espigalls.” Les receptes presentades, variades i engrescadores, es pejaran als webs Origen Garraf, la web de turisme del Garraf, i als webs dels Mercats Municipals i així animar a tothom a cuinar amb espigalls. El guanyador del sorteig va ser Marc Mellado i es va emportar un lot de productes d’Origen Garraf, inspiració per crear més receptes!

El tast i el lliurament de premis van comptar amb la presència de la presidenta de Node Garraf i alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia; a més de la regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas; la presidenta de l’Associació d’Espigalls del Garraf, Montse Marcé; i la directora dels Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú, Eva Bolaño.

lliurament-espigalls

Amb el suport de: