Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

HÈLIX GARRAF POSA EN MARXA EL 1ER SIMPOSI GARRAF

HÈLIX GARRAF POSA EN MARXA EL 1ER SIMPOSI GARRAF, LES JORNADES D’ECONOMIA I ESTRATÈGIA COMARCALS

 

El 27 i 28 de setembre l’Auditori Neàpolis acollirà el 1r Simposi Garraf, un congrés que neix amb la voluntat de reflexionar sobre el present de la comarca per promoure l’estratègia que aquest territori ha de seguir en un futur.

Organitzat per Hèlix Garraf,  fòrum de treball que aglutina els quatre eixos principals i implicats en la vitalització econòmica d’un territori tals com els agents socials, formatius, empresarials i polítics, i promogut  per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, aquest 1r Simposi ha de servir per recollir totes les veus expertes i establir les directrius que cal portar a terme per millorar l’economia del Garraf.

De fet, i segons ha explicat la Presidenta de NODE Garraf Rosa Huguet, el 1r Simposi no només vol ser una mera reunió d’experts, sinó que “un dels objectius serà l’edició d’un quadern blanc de l’economia del Garraf que reculli  les reflexions, els criteris,  les aportacions dels ponents que hi participin”. El Quadern blanc haurà de compendiar les estratègies, directrius i actuacions a implementar a curt, mitjà i llarg termini a la comarca.

La presidenta de NODE Garraf també ha destacat la importància del 1r Simposi “és una gran oportunitat d’aplegar a grans experts dels diferents sectors. I estic segura que serà un dels esdeveniments més importants del 2018”.

No envà, dos consellers de la Generalitat de Catalunya seran presents al Simposi. D’una banda el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que obrirà la sessió de divendres i la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacon que serà l’encarregada de posar el punt i final a les jornades. Pel Conseller Delegat de NODE Garraf, Isidre Also, aquesta presència institucional “és un reconeixement a la idea que vol projectar el 1r Simposi i a allò que  es vol aconseguir.” De fet Also també ha volgut fer un reconeixent al món polític, agents socials, formatius i empreses local perquè “des de que se’ls va desenvolupar la idea, de seguida es van aplegar i van voler ser presents; primer formant part del Comitè Organitzador i posteriorment participant a les taules que s’han organitzat”.    

I és que, com ha explicat el Conseller Delegat, tots són conscients de la necessitat que la comarca té de reaccionar davant la gran Onada metropolitana que pot representar Barcelona i tota la seva àrea metropolitana. “Just fa uns dies es presentava l’Informe de Conjuntura Econòmica i malgrat exposava la bona sintonia del Garraf en iniciatives empresarials, ens apuntava un handicap molt important, que no cal oblidar, i és que el Garraf és una de les comarques de Catalunya amb més atur. Davant això, hem de reaccionar i per aquest motiu des de NODE Garraf hem cregut oportú convocar a totes aquestes veus expertes i rellevants per saber cap a on la nostra comarca ha d’anar per no ser engolida per Barcelona i la seva rodalia”.

El 1r Simposi Garraf es celebrarà el dijous 27 i divendres 28 d’aquest mes a l’Auditori Neàpolis de Vilanova i la Geltrú i és previst que hi participin experts com Miquel Barceló, Director del Master in Business Innovation de la UPC, Albert Tobau de l’Institut d’estudis Penedesenc i quinze dels directius més representatius de la comarca del Garraf com AKO, Venca, Kuka o Sorea entre d’altres ponents.

Si voleu més informació sobre el programa us convidem  a que consulteu el següent enllaç

http://www.consorci.eu/node/helix/1rsimposi.html

Amb el suport de: