Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

La darrera masia centenària de Sitges, vinyes de l’Edat Mitjana, el port pesquer de Vilanova… Descobriu-ho al Benvinguts a Pagès al Garraf

3-5 de juny de 2017 – www.benvingutsapages.cat

 

• Visites gratuïtes a més de 225 explotacions agràries, ramaderes i pescadors d’arreu de Catalunya, els dies 3, 4 i 5 de juny
• Més de 200 restaurants amb menús de proximitat, 215 allotjaments amb ofertes especials de cap de setmana i 170 activitats complementàries a totes les comarques
• Tota la informació a www.benvingutsapages.cat

T’agradaria veure una masia centenària a Sitges, l’última que encara manté l’activitat agrícola? O visitar el port pesquer de Vilanova i la Geltrú? Vols anar a unes vinyes que es mantenen des de l’Edat Mitjana?
Aquestes són només algunes de les propostes que podem visitar del 3 al 5 de juny en el marc de la segona edició de Benvinguts a Pagès al Garraf, en què s’han inscrit 7 explotacions agràries, restaurants i activitats de la comarca.
Es tracta d’un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d’arreu de Catalunya, que faran visites gratuïtes perquè puguem veure com i on es fan els productes que després ens arriben a taula.
Però, a més, Benvinguts a Pagès ens proposa organitzar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país perquè, a més d’aquestes visites, hi ha allotjaments en entorns rurals, restaurants que faran un menú especial i activitats complementàries a totes les comarques catalanes.
A poc menys de 15 dies per a la gran festa del món rural català, hi ha més de 225 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya que s’han apuntat a la iniciativa; més de 200 restaurants, uns 215 allotjaments i més de 170 activitats complementàries de tipus molt divers organitzades per Ajuntaments, entitats i col•lectius. En total, gairebé 820 propostes diferents que ens permetran descobrir el producte i la terra en qualsevol punt del país.

Com podem fer un cap de setmana Benvinguts a Pagès?
Al web www.benvingutsapages.cat hi ha tota la informació de les explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries que participen al Benvinguts a Pagès.
Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són gratuïtes i no cal que reserveu abans (a no ser que sigueu un grup molt nombrós). Al web trobareu el llistat de participants per comarques o bé per producte, i a la fitxa podreu veure els horaris de les visites i les indicacions per arribar-hi.
Per planificar un cap de setmana amb gastronomia de qualitat, al mateix web trobareu els restaurants que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès i Setmana Bio, menús que contenen plats cuinats amb productes de temporada, ecològics i del territori. I, en el cas dels allotjaments, que ens permeten fer nit a qualsevol comarca, fan ofertes especials per a tot el cap de setmana. A les fitxes del web hi trobareu la informació i les dades de contacte de cada establiment per si teniu algun dubte o voleu fer la reserva.
Les activitats complementàries són molt diverses, algunes són gratuïtes i d’altres tenen un cost associas. També trobareu tota la informació, horaris i indicacions al web www.benvingutsapages.cat

Promocions especials per als “súpers”
Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d’altra banda, podran participar de forma gratuïta a les activitats complementàries.

Els organitzadors
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col•laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. També hi col•laboren Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d’entitats i associacions del país. Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que es celebrarà del 3 al 9 de juny de 2017.

Una primera edició de Benvinguts a Pagès molt premiada
Aquesta setmana, Benvinguts a Pagès rebrà en el marc d’un Congrés Europeu de Turisme Rural a Astúries organitzat per escapadarural.com, portal líder de turisme rural, el reconeixement com a millor campanya per a la promoció de destinació. Es valora que Benvinguts a Pagès ha permès incentivar l’atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l’agricultura i la gastronomia locals.
A més, fa unes setmanes, Benvinguts a Pagès va ser reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l’aportació de la nostra iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d’uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.
Més informació a:
www.benvingutsapages.cat
• FB: BenvingutsPages
• TW: @BenvingutsPages
• Instagram: @benvingutsapages

Amb el suport de: