Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

La pagesia del Garraf obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem

Tres explotacions agràries i tres restaurants del Garraf participaran en la primera edició de Benvinguts a pagès, un projecte que uneix el món agrari i turístic per mostrar la producció gastronòmica del territori. La iniciativa es durà a terme del 17 al 19 de juny, en prop de 150 establiments d’arreu de Catalunya, 200 restaurants i 250 allotjaments.
Vega de Ribes i Puig Batet de Sant Pere de Ribes i Sències Can Girona de Sitges, són les empreses visitables que s’han adherit a la proposta al Garraf; a més dels restaurants membres de Slow Food El Dinou de Vilanova i la Geltrú i La Salseta i La Nansa de Sitges.

L’objectiu de Benvinguts a pagès és posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel seu potencial gastronòmic.

La Fundació Alícia lidera el projecte, amb la col•laboració dels departaments d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme- i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Visites gratuïtes
Al llarg del cap de setmana, s’organitzaran visites gratuïtes a explotacions agrícoles, ramaderes i elaboradors, en una acció conjunta a tot Catalunya. En moltes comarques on es realitza també es programen activitats complementàries. El ventall de propostes es pot consultar al web www.benvingutsapages.cat.


Benvinguts a pagès s’emmarca en els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme.

5.- Benvingutsapages_Banner_estatic550x100

 

Amb el suport de: