Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

L’espigall es mereix el tractament d’excel·lència

 

L’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan R. Benaprés, a Sitges, ha aplegat el Dinar de l’Excel·lència de l’Espigall. Amb aquest àpat s’ha volgut celebrar la repercusió assolida darrerament per aquest producte autòcton del Garraf, tot just coincidint amb el fnal de la temporada.

 

El dinar ha congregat gastrònoms, productors i coneixedors de la cuina tradicional, així com periodistes i influenciadors digitals. L’acte ha comptat també amb Rosa Huguet, presiden

ta de NODE Garraf, acompanyada de diversos representants polítics de la comarca; Xavier Roget, responsable del programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona, i Samuel Valls, director de l’Escola d’Hostaleria de Sitges.

 

Francesc Murgadas, biòleg i gastrònom, ha estat el glossador de les excel·lències de l’espigall, atrevint-se a fer una anàlisi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleces i oportunitats) d’aquesta verdura tan genuïna de la comarca del Garraf.

 

Les propostes proferides -a voltes, provocadores- d’en Murgadas han tingut rèplica per part dels membres del Senat de l’Espigall, que aquesta vegada no eren altres que Josep Maria Matas, periodista; Xavier Mestres, cuiner, i Montserrat Marcer, presidenta de l’Associació Espigalls del Garraf.

El menú era un repertori d’exquisides que tenia l’espigall com a denominador comú, tot plegat amb el maridatge d’una selección de vins del Garraf. L’elaboració dels plats ha anat a càrrec dels alumnes de l’Escola, sota la supervisió del professorat.

 

 

 

Fina Fuster          

NODE Garraf   27.03.18

Amb el suport de: