Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

Nova eina de promoció de la gastronomia Origen Garraf

 

El passat dia 17 de maig, el Port pesquer de Vilanova va acollir la presentació de la guia Origen Garraf sota el lema Vine a descobrir, tastar i sentir el Garraf.

Va començar l’acte amb una breu presentació i parlaments per part de la presidenta de NODE Garraf, Sra. Rosa Huguet, que va posar en valor la feina feta conjuntament pels agents implicats en la gastronomia de la comarca i que s’ha traduït en la que serà una bona eina de promoció i difusió de la mateixa. Per la seva banda, Isidre Also, Conseller Delegat de la mateixa entitat, va destacar la voluntat de seguir treballant plegats amb el sector i va felicitar a tots els protagonistes. Finalment, va prendre la paraula Josep Maria Matas, periodista sitgetà especialitzat en gastronomia, com a representat dels participants en la guia, que va animar a seguir treballant per posar en valor la gastronomia de la comarca, fins i tot, aquella no tant vinculada amb els 6 productes singulars.

Tot seguit, vam procedir a tastar un bocí de gastronomia de la comarca. En primer lloc, unes petites tapes de peix de la Llotja de Vilanova i verdura de l’horta del Garraf elaborades i servides per l’Institut Joan Ramon Benaprès. Mentrestant, de la mà de pescadors, amb l’Eduard Escolar al cap davant, van cuinar-nos un Rossejat de fideus. Tot plegat, acompanyat de Blanc Subur, vi de Malvasia de Sitges de l’Hospital Sant Joan Baptista.

L’acte va voler ser una petita representació d’allò que incorpora la guia, productors locals, producte de proximitat, receptes, experiències genuïnes, i va voler comptar amb tots els agents que l’han fet possible, i que igual com en el dia a dia, n’han estat els protagonistes. També vam comptar amb la presència de representants dels ajuntaments i gremis de la comarca.

Amb el suport de: