Agència de
Desenvolupament
Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

Terra i mar, la denominació d’origen de l’Alt Penedès i el Garraf

Els productes autòctons es retroben amb la cuina més genuïna

Terra i mar, la denominació d’origen de l’Alt Penedès i el Garraf

 

El Saló d’Or del Palau Maricel, a Sitges, aplegarà la sessió Denominació d’origen: terra i mar, aquest dijous 17 de novembre. Mancomunitat Penedès Garraf reunirà la participació de cuiners, gastrònoms, productors, elaboradors  i experts  en turisme. L’acte serà un espai d’experiències i debat al voltant dels productes i la gastronomia genuïns de la demarcació enogastronòmica de l’Alt Penedès i el Garraf.

 

Orquestrat per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, el programa començarà a un quart de cinc, amb l’obertura a càrrec de l’alcalde Miquel Forns, alhora diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona. Al seu costat hi seran Antoni Díaz, director general d’Alimentació de la Generalitat de Catalunya; Neus Lloveras, diputada al Parlament, i Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat. El xef Oriol Castro servirà els entrants amb la ponència marc sobre El llegat culinari en un entorn de terra i mar. La presentació anirà a càrrec del gastrònom Pere Tapias.

 

Tot seguit, intervindran Xavier Mestres, de l’Institut Català de la Cuina; Valentí Mongay, del Convivium del Garraf de SlowFood i xef de La Salseta; Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d’Or; Josep Sucarrats, director de Cuina; Francesc Olivella, de la DO Penedès; Manel Ametllé, de la Confraria de Pescadors de Vilanova; Antònia Udina, del CR de la IGP del Gall del Penedès, i Joan Simó, per part de la Fundació Miquel Agustí. Tots ells participaran en una seqüència de dues taules, presentades pel gastrònom Francesc Murgadas i el periodista suburenc Josep Maria Matas.

 

En la cloenda, la presidenta de Mancomunitat i alhora de NODE Garraf, Rosa Huguet, explicarà que aquesta cita serveix de preàmbul a La Llotja, un esdeveniment de periodicitat semestral que es celebrarà a partir de novembre de 2017 amb l’objectiu de promoure el consum dels productes de proximitat i, amb ells, la cuina més genuïna. Amb ella, intervindran els presidents del consells comarcals del Garraf i l’Alt Penedès, Glòria Garcia i Francesc Olivella.

 

El colofó de la tarda prendrà el claustre del mateix Palau Maricel en el què es servirà el repertori Maricel de terra, expressament composat per a l’ocasió, amb productes autòctons del mar i de la terra, elaborat i servit per alumnes de l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès, de Sitges.

 

L’organització rep el suport de la Diputació de Barcelona i la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges i els ajuntaments membres de la Mancomunitat Penedès Garraf.

Amb el suport de: