Consorci comarcal d’administracions públiques i agents socials

Xarxa de Productes de la terra

Fem economia local

La producció de proximitat, els productes del mar i la terra, l’artesania alimentària, representa en aquest moments un important actiu per la comarca i ho són perquè generen economia, preserven el paisatge i són part essencial de la cultura del territori. Els productes locals tenen un valor afegit, en concret la pesca i els productes agraris locals són part del nostre patrimoni cultural i tradicional.

Node Garraf, Agència de Desenvolupament i la Diputació de Barcelona treballen conjuntament donant suport a la “Xarxa Productes de la Terra”, que inclou una sèrie d’accions que tenen la voluntat de contribuir a la millora de la producció i comercialització dels nostres productes per donar-los a conèixer i contribuir a la seva divulgació.

Des de Node Garraf, donem suport a totes aquelles persones que es dediquen professionalment a produir i/o transformar productes alimentaris lligats al territori amb criteris de qualitat i proximitat per adherir-se a la “Xarxa Productes de la Terra”.  Actualment hi participen més de 40 empreses consulta-les aquí.

L’adhesió comporta reconèixer que els productes són produïts mitjançant un procés vinculat a uns coneixements o habilitats que contribueixen a la conservació i manteniment d’un patrimoni i valors culturals i mediambientals. Pertànyer a la xarxa, no implica cap cost afegit però si suposa l’acceptació de tres compromisos:

Amb el distintiu “Productes de la Terra del Garraf“, ajudem als productors locals i facilitem al consumidor la tria de productes de proximitat, contribuint a generar mútua confiança. Entre tots fem economia local.

Reglament de la “Xarxa productes de la Terra · Garraf” : Descarrega’t el reglament en format PDF

Formulari d’adhesió a la “Xarxa productes de la Terra · Garraf”: Descarrega’t el formulari

La Xarxa de productes de la Terra del Garraf  és una agrupació de petites i mitjanes empreses. Les empreses integrants de la Xarxa, són aquelles que produeixen i elaboren productes alimentaris que per ells mateixos tenen un valor afegit al territori i a la qualitat, formant part de la conservació i el manteniment d’un patrimoni i valors culturals, i contribuint-hi amb processos de producció vinculats a uns coneixements o habilitats personals i respectuosos amb el medi ambient.

Productes singulars del Garraf

xarxa-productes-terraPer producte singular entenem aquell que, en un territori de referència, destaca per les seves característiques diferenciades i úniques que els distingeixen de la resta. Aquestes particularitats poden ser degudes a factors diversos com són la tradició, la innovació i la qualitat. En qualsevol cas, un producte singular ha de comptar amb el factor associat de l’arrelament territorial allà on es produeix o s’elabora.

Amb l’objectiu de promocionar aquests i altres productes del Garraf, així com els seus productors, els restaurants i la seva gastronomia, treballem amb la campanya Origen Garraf.

Per adherir-te a la campanya posa’t en contacte amb nosaltres.

Banc de Terres

Què és un Banc de Terres?

És una base de dades de terrenys, aptes per al conreu en desús o amb necessitat de relleu generacional. El banc de terres vol facilitar el contacte entre els propietaris de parcel.les, aptes per a l’explotació agrícola, ubicades al Garraf i persones interessades en generar el seu propi projecte professional a partir de la producció agroecològica i de proximitat.

Qui l’impulsa?

El Banc de Terres del Garraf és una iniciativa de node Garraf, Agència de Desenvolupament, que s’emmarca dins del projecte Innovadors 2013.

Objectiu

L’objectiu és reactivar l’activitat agrària, generar i consolidar ocupació i riquesa estable, sostenible i responsable al nostre territori, tot apostant per un model de producció, comercialització, distribució, transformació i consum d’aliments agroecològics i de proximitat.

Mapa d’explotacions disponibles

En aquest map trobaràs les finques disponibles així com la descripció de les seves característiques.

Planificador de cultius

El projecte també impulsa un planificador de cultius per facilitar el intercanvi de coneixements i la investigació de l’agricultura al Garraf.

A qui va adreçat?

Associació Espigalls del Garraf

L’Associació Espigalls del Garraf està encapçalada per, la Montse Marcé de la Sínia Pujadas, que n’és la presidenta, la Remei Gimeno de la Sínia Sant Gervasi com a vicepresidenta i en Ricard Huguet de les Casetes de Ribes el Secretari, i tres vocals, en Josep Alsina, en Jordi Baig i en Pere Borrero.

La seva finalitat de l’associació és:

“Promoure el cultiu, comercialització, transformació i consum d’espigalls del Garraf basant-se en criteris que qualitat i proximitat”.

“La promoció de la pagesia que produeix i cultiva productes d’horta al Garraf i que per a ells mateixos tenen un valor afegit lligat al territori i a la qualitat, formant part de la conservació i el manteniment d’un patrimoni i valors culturals, i contribuint-hi amb processos de producció vinculats a uns coneixements o habilitats personals i respectuosos amb el medi ambient”.

Xarxa Agroecològica del Garraf

La Xarxa Agroecològica del Garraf és l’agrupació de petits productors agroecològics que intercooperen entre ells amb la finalitat d’enfortir i fer crèixer el sector agroecològic a la comarca del Garraf i de consolidar els seus projectes.

Actualment la Xarxa Agroecològica està formada per:

Amb el suport de: